Inici / Noticia

29/09/2018 - Marta Guirao

LA TORXA DELS JOCS SPECIAL OLYMPICS ARRIBA A BADALONA

Esther Pascual participa en representació del club

El darrer diumenge 23 de setembre va arribar la torxa dels Jocs Special Olympics a Badalona. Els Special Olympics es tracta d'un dels esdeveniments esportius d'àmbit internacional més important per als esportistes amb discapacitat intel·lectual. Enguany La Seu d'Urgell i Andorra La Vella seran les seus de la onzena edició dels Jocs Special Olympics que se celebraran enguany entre el 4 i el 7 d'octubre. L'Ajuntament de Badalona es va posar en contacte amb diverses entitats de la ciutat entre al que ens trobàvem nosaltres per fer l'acompanyament dels atletes que participen. Des de l'entitat vam oferir a la nostra atleta Esther Pascual, una atleta que representa els valors de l'esport femení i l'esforç diari per aconseguir fites difícils.

L'esdeveniment va començar a les 18h al final del passeig Marítim de Badalona, concretament al costat el Port. Des d'allà van anar avançant al llarg del passeig fins arribar al carrer del Mar, on es va passar a l'altre costat de les vies del tren a través del pas soterrani. Finalment se celebrava la cloenda a la plaça de la Vila.

L'acte consistia en que el primer atleta Special, és a dir, un esportista amb discapacitat intel·lectual, iniciava el recorregut amb la torxa acompanyat del seu voluntari. Tots dos realitzaven el recorregut des del punt d'inici fins a la primera bandera situada a 150 metres. Després, entregaven la torxa al següent atleta Special i al seu respectiu voluntari, i així successivament fins a completar el recorregut de 1,8km. Una vegada s'entregava la torxa, els atletes i els voluntaris s'unien a la comitiva que anava darrere dels portadors de la torxa.

El recorregut va estar format per un total de 15 esportistes que anaven rellevant la torxa. A més a més, els voluntaris acompanyants dels esplèndids atletes eren esportistes badalonins com Tania Hurtado (capitana de l'equip sènior del Joventut de Badalona), Esther Pascual, atleta de la UGE Badalona (corredora de curses en ruta i muntanya), Alba Gordo (capitana del Seagull), Jordi Garcia (triatleta i guanyador de la Copa d'Europa de Valencia), o Elsa Álvarez (10 vegades campiona d'Espanya de karate), entre d'altres.

Mitjançant aquest esdeveniment, Badalona ha tingut l'honor de participar en un acte esportiu protagonitzat per atletes amb discapacitat intel·lectual que han mostrat de primera mà els valors que ens ensenya l'esport. Tots aquests atletes Special mostren dia rere dia ser un gran exemple d'esforç, superació personal, perseverança, igualtat, respecte, esportivitat, solidaritat i companyonia. Se'ns dubte, han demostrat ser uns autèntics herois esportistes!

UGE BADALONA

Pistes Atletisme Paco Àguila

Ctra Canyet, sn

08916 - Badalona

Tel. 93.395.01.06

secretaria@ugebadalona.com

Pàgines

Inici
Informació
Calendari
Rànking
Contacta

Serveis

Intranet