Inici / Noticia

2020-12-22 - Marta Guirao

LAIA ZURITA, UNA PROMESA DE L'ATLETISME ESTATAL

L'atleta de la UGE Badalona suma un nou títol com a Campiona d'Espanya sub16 de 300 m. ll.

Aquest cap de setmana la Laia Zurita ha demostrat una vegada més que superar-se a si mateixa és possible. L'atleta de la UGE Badalona ha aconseguit pujar al graó més alt del podi espanyol i convertir-se en Campiona d'Espanya SUB 16 de 300 m en Pista Coberta.

Però la medalla d'or no és tot el que s'ha endut a casa aquesta jove promesa de l'atletisme estatal. La Laia ha aconseguit batre el seu propi rècord de Catalunya amb un registre de 39.41'. A més, aquest increïble resultat suposa la segona millor marca de la història de l'atletisme espanyol. I s'ha quedat a només unes centèsimes de batre el rècord SUB 16 d'Espanya de 300 m, que actualment està en 39.27'.

És evident que tots aquests títols i resultats sorprenen per una atleta de només 15 anys. Però darrere dels pòdiums, els rècords i les medalles aconseguides hi ha un gran sacrifici i compromís per part de l'atleta. La Laia ha aconseguit superar amb èxit els objectius que s'havia marcat juntament amb el seu entrenador, David Gallego.

La Laia ha dedicat moltes hores d'entrenament i de planificació, que han suposat tot un repte tant per part de l'entrenador, com per la mateixa atleta. Han estat uns mesos complicats, ja que l'aturada del confinament va obligar a la Laia i la resta d'atletes de la UGE Badalona a entrenar en modalitat online des de casa.

Un dels primers objectius que es va marcar la Laia era mantenir el nivell físic després d'haver aconseguit el títol de Campiona de Catalunya de 300 m de Pista Coberta. En aquest Campionat de Catalunya, celebrat el passat 8 de març l'atleta badalonina va emportar-se el rècord català de la prova amb un registre de 40.15', un rècord que ella mateixa ha tornat a vèncer.

Durant els mesos d'estiu la Laia va mantenir el seu compromís i sacrifici per dedicar-se plenament als entrenaments. A poc a poc, va aconseguir recuperar el seu rendiment habitual i al setembre va iniciar els entrenaments a pista. Cada setmana, al costat del seu entrenador, la Laia ha anat marcant-se petits reptes per assolir. Però el punt de mira estava clar, els dos Campionats d'Espanya, tant el d'Aire Lliure, com el de Pista Coberta.

L'atleta de la UGE Badalona va emportar-se la seva primera medalla d'or estatal al Campionat d'Espanya d'Aire Lliure celebrat a l'octubre. El títol de Campiona d'Espanya de 300 m va anar acompanyat del gran registre de 39.67', que suposava el Rècord del Campionat.

A banda dels títols personals, al novembre la Laia va tenir l'oportunitat de participar en el Campionat d'Espanya de Clubs SUB 16 amb l'Agrupació Atlètica de Catalunya. De nou, els 300 m es van convertir en la seva prova d'èxit i ho va demostrar aconseguint la primera posició amb una marca de 39.71'. A més, es va endur la medalla de bronze per la tercera posició per clubs.

Amb la seva participació en el Campionat d'Espanya SUB 16 de Pista Coberta, celebrat a Madrid el darrer cap de setmana, la Laia ha tornat a mostrar el seu potencial, fruit de l'esforç i la constància. La situació del Campionat tampoc ha estat la idònia per l'atleta, ja que la falta de públic a les grades ha impedit poder sentir el suport habitual durant la competició. A més se sumaven els nervis i les exigències físiques i psicològiques que requereix tot Campionat. Tot i això, la Laia s'ha mostrat valenta i concentrada en tot moment, mantenint sempre en ment l'objectiu pel qual porta perseguint tant temps.

A la semifinal dels 300 m l'atleta badalonina va aconseguir la millor marca de totes les participants i la seva classificació a la final amb un registre de 39.96'. La seva actuació ala final ha superat totes les expectatives, ja que la Laia ha batut el seu propi rècord i s'ha situat entre les millors atletes espanyoles de tots els temps.

Sens dubte la Laia té un futur molt prometedor com a atleta, ja que no només destaca per les marques i les posicions aconseguides, sinó que lluita dia rere dia per superar-se a ella mateixa. Això sí, sense deixar de banda la humilitat que la caracteritza acompanyada de l'esforç i la constància a l'hora d'entrenar. A més, no podem oblidar el treball i la planificació conjunta amb David Gallego, el seu entrenador i el suport que rep per part de la seva família i de tot el club badaloní. La Laia amb només 15 anys ha assolit el doble títol de Campiona d'Espanya. Però també ha aconseguit donar una lliçó vital molt important, ja que ha demostrat que tots els somnis són possibles si lluites per ells amb molt d'esforç.

UGE BADALONA

G59760587

Pistes Atletisme Paco Àguila

Ctra Canyet, sn

08916 - Badalona

Tel. 93.395.01.06

secretariaugebadalona@gmail.com

Pàgines

Inici
Informació
Calendari
Rànking
Contacta

Serveis

Intranet

Horari

Secretaria: De dilluns a dijous de 18.00 a 19.00h

Política de devolucions i cancel·lacions
Política de cookies
Política de privacitat